"Konyhaműhely"

A helyiség levegője kevésbé száraz, mint a központi fűtés esetében, a meleg kellemesen szétárad, és élvezhetjük a „tél illatát”. Annyi dolgunk marad csak, hogy eldöntsük, mit szeretnénk: hagyományos cserépkályhát vagy egyéni igények szerint kidolgozottat, megnövelt hatásfokkal vagy egy különleges varázsú kandallót. Az udvarra választhatunk egy egyszerű sütőrostélyt vagy egy „konyhaműhelyt” amely fel van szerelve jó hőtartó- pizza, kenyér, kalács sütő kemencével, főzőlappal és főzőkemencével, ami egyidejűleg működik, villás karóval (nyárs), bográcsnak való tűzhellyel.

Egyenlő mértékben tisztelve vásárlóinkat és a szakmát, nem építünk előre gyártott elemekből kályhákat, nagyon kockázatos kompromisszumnak tartjuk. Egy, a ”hagyományos” kályha áránál 25-30 százalékkal alacsonyabb ár tulajdonképpen 50-60 százalékos hatékonyságot (vagy inkább a hiányát) takar. Gyakorlatilag, egy ilyen kályha beszerzésekor csak a kályha tűzterét kapjuk, amely egyenesen az elvezető berendezéshez kapcsolódik, így a kályhacsőbe jutó hő eléri a 300 Celsius fok fölötti hőmérsékletet, speciális problémákat és kockázatot eredményezve. (kondenz, túlmelegedés)

Miért válasszuk a cserépkályhát? (folytatás)


5 sarok tűzhely

Energetikailag független Amint a fa az udvarunkban van, otthonunk melege a szolgáltató hálózatától függetlenül biztosított; 100% környezetbarát A fa, mint tüzelőanyag regenerálható forrás. Eredményesen használható hulladék fa is, azzal a feltétellel, hogy ne tartalmazzon olyan kötőanyagot, ami az égés során lerakódásokat képezhet a füstjáratokon,bedugaszolva azokat; A cserépkályha anyaga nem környezetszennyező (tulajdonképpen agyag-földről beszélünk,különböző szemcseösszetételben.) Könnyen karbantartható:Amennyiben az ajánlott tüzelőanyagot használjuk, nem kell mást tennünk, mint kitakarítani a hamut mielőtt újra befűtünk. Kétévente ajánlott kipucolni a cserépkályhát. Egészséges meleg A pattogó fa hangjánál nincs szebb!

Copyright © 2010 - 2011 La Gura Sobei