Semineu Amadeus

Atenţie la specificaţiile aşa-zis tehnice (de fapt comerciale) privind puterea (KW): se referă exclusiv la căldura cedată în timpul arderii lemnelor şi nu ţine cont de orele de confort termic.

Respectandu-ne in egala masura clientii si meseria, nu executam sobe premontate, pe care le consideram un compromis nefericit si riscant. Sub masca unui pret mai mic cu 25-30 procente fata de o soba "traditionala", acestea ascund o (in)eficienta de doar 50-60%. Practic, la achizitia unei astfel de sobe primesti doar focarul sobei care se leaga direct la instalatia de evacuare, caldura ajungand in burlan la temperaturi de peste 300 grade Celsius, generand riscuri si probleme specifice (condens, supraincalzire)

Ce-mi trebuie? Sobă sau șemineu?


Soba Alina

La noi s-a împământenit ideea ca soba e "ca la țară", în timp ce şemineul e "ca-n filmele americane". Înainte de a afla ce ştie să facă fiecare din ele, vă voi întreba: ce fel de casă aveţi: de vacanță sau de locuit?

Șemineul "s-a inventat" pentru casele de vacanță, iar sobele pentru utilizarea de zi cu zi.

Diferenţa funcţională e dată de inerţia termică. Şemineul degajă căldură în câteva minute după ce s-a aprins focul, în timp ce soba are nevoie de câteva zeci de minute ca să se încălzească. În schimb, şemineul se va răci la două-trei ore după ce s-a stins focul, în timp ce soba va rămâne caldă de seara până dimineaţa, după două-trei ore de foc.

Copyright © 2010 - 2014 La Gura Sobei

Design: x7 Oradea