Povestea continuă  în zilele noastre: Nea’ Prodan a pus sculele în cui. Răzvan a devenit Maestru Sobar, calificativ acordat de ASFOCH, Asociația Hornarilor, Constructorilor de Coșuri de Fum și Șeminee. (www.asfoch.ro)
În cadrul ASFOCH, Răzvan dă mai departe tainele meseriei, şi construieşte împreună cu învăţăceii, rând cu rând, soba tradiţională.
Nea’ Iancu este Maestru Sobar onorific, lucrează cu aceeaşi pasiune, cu toate că a trecut de 70 de ani.

Clienţii mulţumiţi au adus, la rândul lor, alţi clienţi; Pentru a ţine pasul cu cererile, am mărit echipa cu încă un meşter. Fiu de sobar, Szilard refuză categoric orice negociere legată de calitatea lucrării. Cioplește, șlefuiește și potrivește plăcile de câte ori este nevoie până ce soba prinde forma aliniată și plăcută ochilor.

Calitatea vine din traditie (continuare)


Sobarul la Lucru

Răzvan l-a ajutat și el prin vacanțe. Apoi a plecat la facultatea de construcții, apoi pe șantierele țării...

Vine o zi când te stabilești într-un loc și te cheamă cineva să faci o sobă. Razvan a făcut astfel soba la familia Zembrea din Spinuș, apoi la familia Gui din Sărand, dar și la punctul logistic Romtelecom în Oradea… Apoi l-au văzut și alții și au început să-l cheme...

Când au, din nou, ocazia să se întâlnească la o lucrare, Ilie și Răzvan Iancu îți oferă bucuria de a vedea doi meșteri în „focul creației”, care transformă sub ochii tăi un morman de cahle, cărămizi și lut într-un cuibar pentru un foc strașnic, numai bun să îmblânzească gerul iernii.  

Copyright © 2010 - 2014 La Gura Sobei

Design: x7 Oradea